Ako zlepšovať písanie všetkými desiatimi aj po dokončení kurzu

od | 30. 11. 2017

Písanie všetkými desiatimi je základnou znalosťou, ktorú keď sa naučíte, budete ju využívať snáď každý deň. A preto by ste na písanie všetkými desiatimi nemali zanevrieť ani po dokončení kurzu Písanie Hravo. Prečo je dobré vedieť kúzliť po klávesnici všetkými prstami, sme vám už prezradili v minulom článku. Dnes sa, naopak dozviete, ako v písaní všetkými desiatimi pokračovať aj po dohraní Písanie Hravo.

1. Získajte tri hviezdičky

Ak máte dohrané všetky lekcie Písanie Hravo, nemyslite si, že už sa nemôžete ďalej zlepšovať! Vyťažte z aplikácie maximum a hrajte tak dlho, pokiaľ nezískate zo všetkých hier tri hviezdičky. Lepšie si tak precvičíte jednotlivé klávesy. Čím dlhšie navyše budete trénovať, tým lepšie vám to pôjde.

2. Vplávajte s nami do Mora príležitostí

Presnosť a plynulosť je dôležitejšia ako rýchlosť. Taká zásada platí nielen v Mori príležitostí, ale aj v celej aplikácii. Ale čo to vlastne je? Po tom, čo zvládnete pokoriť všetky lekcie Písanie Hravo, sa vám otvorí brána do takzvaného Mora príležitostí, kde sa budete môcť naučiť ďalšie klávesy a zlepšovať svoju rýchlosť a presnosť. Je zameraná na tri hlavné oblasti: 

Zdolajte diakritiku druhýkrát

Háčiky, čiarky a veľké písmená ešte nemáte úplne v malíčku? Robíte v nich čas od času chyby? Práve preto sme pre vás pripravili niekoľko lekcií, kde si celú diakritiku môžete zopakovať a vylepšiť vaše skóre.

Precvičte si ďalšie klávesy

Háčiky a veľké písmená už máte úspešne za sebou, ale s otáznikmi, zátvorkami, úvodzovkami alebo číslicami sa ešte stále nekamarátite? Druhá časť Mora príležitostí je venovaná práve týmto zákerným znakom. Poďte si ich precvičiť.

Presnosť je dôležitejšia ako rýchlosť

Diakritiku, háčiky, veľké písmená a číslice už zvládate aj poslepiačky? Vrhnite sa na tréning presnosti, pri ktorom sa rozhodne nudiť nebudete. Tréning presnosti sa delí na 3 hlavné hry. Aj tu môžete hrať jednotlivé hry tak dlho, pokiaľ nezískate tri hviezdičky. Nemusíte sa báť, že by vás Písanie Hravo prestalo baviť. Úlohy v jednotlivých úrovniach sa totiž stále obmieňajú, preto sa zakaždým naučíte niečo nové.

V prvej hre musíte vyhrať tri hry po sebe s obmedzeným počtom životov. V druhej hre ide o to, aby ste správne odpísali 60 slov. Lenže aj táto hra má háčik. Musíte to zvládnuť s minimálne 130 údermi za minútu – a to už vyžaduje určitú dávku sústredenia. Posledná hra je najnáročnejšia. V nej sa pokúsite zdolať nekonečný text, a to s obmedzeným počtom životov. Tak schválne – koľko písmen zvládnete napísať bez chybičky?

3. Píšte emaily alebo vyhľadávajte

Rada na záver. Píšte všetkými desiatimi aj vo chvíľach, kedy netrénujete v aplikácii Písanie Hravo. Dajte si záväzok, že budete písať všetkými desiatimi napríklad e-maily, otázky na Googli alebo že budete všetkými desiatimi chatovať s priateľmi na sociálnych sieťach. Je to taký tréning praxou.

Postupne pridávajte ďalšie aktivity na počítači, kde budete využívať písanie všetkými desiatimi. Čím viac a častejšie budete pri písaní využívať všetky prsty, tým viac sa budete zlepšovať. Ušetríte čas, obmedzíte preklepy a budete vyzerať ako profesionál. A čo viac – prekrvíte všetky prsty a zlepšíte držanie chrbtice. Každý z nás si nájde dôvod, prečo všetkými desiatimi písať aj po skončení lekcií na Písanie Hravo, nemyslíte?

 

Mohlo by vás zaujímať

10 tipov na vianočné online darčeky pre každého

10 tipov na vianočné online darčeky pre každého

Vianoce sa blížia nezadržateľným tempom a spolu s nimi nás čakajú aj nekonečné rady v obchodoch pri zháňaní darčekov pre našich blízkych. Pokiaľ ešte stále váhate nad tým, čo komu zaobstarať pod stromček, poradíme vám, ako sa vyhnúť tlačeniciam v obchodných centrách a...

Ako napísať vlnovku? Článok s precvičením!

Ako napísať vlnovku? Článok s precvičením!

Medzi zvláštnymi znakmi má svoje miesto aj vlnovka. Ide o znak, ktorý využijete v matematike, informatike a občas aj v bežnom texte či pri písaní v niektorom cudzom jazyku (ako napríklad v španielčine). Vlnovka ako samostatný znak Vlnovku je možné využiť v bežnom...