Písanie Hravo pre firmy: aké prináša výhody

od | 09. 02. 2022

Predstavte si, svet, v ktorom:

  • Telefónna operátorka dokáže hovoriť s klientom a všetko zároveň zapisovať.
  • Programátor môže rovno kontrolovať vznikajúci kód a nemusí preostrovať z klávesnice na obrazovku.
  • Asistentka dokáže všetky emaily napísať za polovicu času.
  • Manažér všetko napíše dvakrát rýchlejšie a môže venovať viac času strategickým cieľom.
  • Zdravotná sestrička či doktorka sa dokáže baviť s pacientom a zároveň zapisovať to, čo jej hovorí.

Vplyv písania všetkými desiatimi na jednotlivé pozície

Väčšina ľudí strávi viac času za počítačom v práci ako doma. Preto je písanie všetkými desiatimi najdôležitejšie vo firmách, kde zamestnanci aspoň hodinu denne píšu na klávesnici.

Písanie na klávesnici nie je hlavnou pracovnou náplňou žiadnej pracovnej pozície. Ale dokáže výrazne uľahčiť mnoho profesií.

Viete, koľko nápadov nevznikne, pretože čas, ktorý by ľudia mohli venovať premýšľaniu o rozvoji podniku, venujú pozeraniu sa do klávesnice a hľadaniu písmeniek?

Čo prináša Písanie Hravo firmám

Firemné licencie prinášajú okrem samotného kurzu aj:

  • možnosť spravovať nastavenia,
  • výsledky zamestnancov,
  • organizovanie firemných súťaží.

Správa a výsledky zamestnancov

Správcovia firemného účtu vidia výsledky všetkých zamestnancov vrátane toho, na akej sú úrovni, koľko získali celkovo hviezdičiek, ako dlho trénovali a kedy hrali naposledy. Navyše si môžu zobraziť tieto štatistiky pre daný deň, posledný týždeň a posledný mesiac. Získajú tak predstavu, ako pravidelne hráči hrajú a aký je ich postup.

Súťaže pre zamestnancov

Súťaže sú pre firmy miestom, kde sa online kurz mení na spoločný zážitok. Ten môže okrem zvýšenia efektivity poslúžiť aj na stmelenie kolektívu.

Súťaže majú najlepší efekt, ak sú pravidelné a pomáhajú tak hráčom venovať sa kurzu aspoň chvíľu každý deň. Neustály postup vpred, aj keď pomalý, je najistejšou cestou na dokončenie kurzu.

Pri súťažiach je možné nastaviť:

  1. Názov súťaže. Zobrazuje sa správcom aj zamestnancom a slúži na prípadné rozlíšenie medzi viacerými organizovanými súťažami.
  2. Popis. Napríklad viac informácií o odmene pre víťaza.
  3. Každá súťaž musí mať jasný čas začiatku aj konca.
  4. Výsledný rebríček môže byť zoradený podľa rýchlosti alebo podľa presnosti, v závislosti od účelu súťaže.
  5. Nastaviť môžete aj počet životov, prípadne môžete zvoliť hru „bez životov“. V tom prípade budú hráči písať až do konca textu bez ohľadu na to, koľko budú mať preklepov.
  6. Nastavením dĺžky hry môžete určiť, či budú hráči písať na čas alebo do odpísania textu.
  7. Je možné zadať vlastný text alebo si nechať vygenerovať náhodný text, ktorý bude zakaždým iný, ale bude sa vždy skladať z 30 slov. Pri náhodnom texte je možné vybrať klávesy, ktoré sa budú v súťaži vyskytovať.

Počet pokusov je v rámci každej súťaže neobmedzený, takže hráči sa môžu rozohrať a všetko si natrénovať. Do konečného výsledku sa im počíta iba najlepší výsledok.

Podľa vlastných skúseností vieme, že pravidelné využívanie súťaží zvyšuje spokojnosť a pravidelnosť hrania všetkých hráčov.

U zamestnancov spravidla nie je potrebné, aby všetci postupovali rovnakým tempom, takže na trvanie jednotlivých súťaží môžete nechať viac času. Vďaka neobmedzenému počtu pokusov umožníte, aby hráči v priebehu času svoj výsledok zlepšovali.

Kontakt

Pokiaľ je Písanie Hravo zaujímavým benefitom aj pre vašu firmu či zamestnancov, neváhajte sa nám ozvať na LinkedIn alebo cez e-mail firmy@pisaniehravo.sk

Pokiaľ ešte nie ste rozhodnutí, či chcete licenciu pre firmy, ale chceli by ste zostať v obraze, čo sa na Písaní Hravo deje, môžete nás sledovať na facebooku.

Mohlo by vás zaujímať

Prstoklad na klávesnici: prežitok alebo nutnosť?

Prstoklad na klávesnici: prežitok alebo nutnosť?

V dnešnej dobe sa už ťažko zaobídeme bez používania počítača, internetu a ďalších moderných technológií. Aby nám život uľahčovali, a nie strpčovali, je dobré vedieť ich správne používať. A častokrát je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať. Napríklad taká počítačová...

Novomesačné predsavzatie

Novomesačné predsavzatie

Začína september. Tri štvrtiny roka už máme za sebou a pritom sa zdá, ako keby začal iba včera. Pamätáte si ešte na svoje predsavzatia? Ako ste na tom? Darí sa vám ich plniť alebo spolu s tými minuloročnými čakajú na ďalší január? Novoročné predsavzatia sú ťažké....

Súťaže Písanie Hravo – ako na ne?

Súťaže Písanie Hravo – ako na ne?

Súťaže Písanie Hravo vám prinášajú možnosť spestrenia výučby písania na klávesnici. Sú tiež ideálnym nástrojom na zvýšenie motivácie a slúžia aj ako nástroj na hodnotenie dosiahnutých zručností v písaní. Výhodou je, že súťažiť medzi sebou môže ktokoľvek, či už má...