Novinky v Písanie Hravo: Čo sme pridali a vylepšili v našom kurze

od | 19. 10. 2023

Objavte, aké novinky v Písanie Hravo sme vymysleli a nasadili v poslednom období. Potešte sa z nich spolu s nami.

 

Jednotlivé novinky sme usporiadali na časovú os a priebežne ich dopĺňame. To najdôležitejšie nájdete tiež vo vašom účte Písanie Hravo v časti Oznámenia a v našom pravidelnom emailingu. 

 

22. februára 2024

Novinka v aplikácii – reset hesiel pri vygenerovaných prístupoch 🔐

Ak ste na vytvorenie účtov žiakov využili menný zoznam, v školskej administrácii sa Vám zobrazuje prehľad názvov účtov detí a ich vygenerované heslá. 

 

V prípade, ak si žiak sám vo svojom účte heslo zmení a nezapamätá si ho (systém ho vtedy upozorní pri pokuse o prihlásenie sa do kurzu: “Zadané údaje sú nesprávne”) alebo pri problémoch s prihlásením do účtu môžete využiť novo zavedený reset. A to buď pre konkrétneho žiaka alebo hromadne všetkým naraz. 

 

Ak si žiak sám zmení heslo vo svojom účte, v prehľade hesiel v učiteľskej administrácii sa zmena neprejaví (neprepíše sa nové heslo a zostáva tam to pôvodne vygenerované). Naopak, ak vygenerujete nové heslo v administrácii, heslo sa v prehľade prepíše.

 

15. februára 2024

Štatistiky odteraz už aj v Mori príležitostí 📊

V rozširujúcej časti nášho kurzu, ktorú voláme More príležitostí, po novom nájdete prehľad štatistík. Rovnako ako v základnej časti tu môžete vidieť získané hviezdičky, počet odohraných hier a čas hrania.

 

Tento podnet sme dostali od dvoch učiteľov stredných škôl. Ak máte aj Vy nápad na zlepšenie kurzu Písanie Hravo, môžete nám ho zaslať emailom na skoly@pisaniehravo.sk

 

6. februára 2024

Prehľad Vašej aktivity až za 12 mesiacov 📆

V administrácii Písanie Hravo, v časti “Štatistiky” môžete vidieť Váš prehľad aktivity v kurze. Po novom uvidíte údaje až za posledných 12 mesiacov. Vďaka tomu si lepšie odsledujete, ktoré dni a koľko minút ste v kurze trénovali.

 

29. januára 2024

Informácia o licencii a verzii Písanie Hravo vo Vašom účte 🔖

V administrácii Vášho účtu nájdete novú položku “Moja licencia”. Po kliknutí na ňu sa dozviete informácie o:

  • verzii kurzu Písanie Hravo, ktorú využívate (štandardná, adaptovaná, pre školy, pre firmy) 
  • tom, či využívate skúšobnú verziu kurzu alebo máte zakúpenú licenciu (spolu s informáciou o dobe jej platnosti).

 

8. januára 2024

Veľká novinka v Písanie Hravo – Test písania pre zamestnancov 🚦

Už aj vrabce si o tom čvirikajú. V posledných mesiacoch sme naše sily sústredili do prípravy jedinečnej novinky, ktorú už ponúkame firmám. Je to na mieru pripravený Test písania pre zamestnancov, ktorý prispôsobujeme potrebám každej firmy: počet pokusov, náhodný alebo vlastný text, dĺžka odpisovania či vizuálne prvky ako firemné farby a logo. 

 

Test písania je vhodný pre zamestnancov firiem alebo pre uchádzačov o zamestnanie. Každý uchádzač/zamestnanec dostane individuálne vyhodnotenie, v ktorom je detailne popísaný jeho výsledok a metriky vlastného testu písania (predovšetkým čistá rýchlosť a percento chybovosti), farebné súhrnné hodnotenie (semafor) a odporúčania.

 

Náš Test písania si firma môže objednať ako službu bez ohľadu na to, či kurz Písanie Hravo využíva alebo nie.

 

Máte záujem o Test písania pre vašu firmu? Kontaktujte nás

 

P.S. Ešte jedna dobrá správa – podobný test písania budeme mať už čoskoro aj pre školy.

 

testovanie zamestnancov

 

4. januára 2024

Vyhodnocovanie súťaží už aj pomocou % chybovosti 🥇

Prednedávnom nám prišli tri požiadavky od stredoškolských učiteľov týkajúce sa vyhodnocovania našich súťaží. Vlastne, požiadavka to bola od každého z troch učiteľov jedna a tá istá. A keďže nám dvakrát – tobôž nie trikrát – hovoriť netreba, hneď sme sa pustili do práce. 

 

Vďaka tejto cennej spätnej väzbe si teraz môžete v nastavení súťaže vybrať zoradenie výsledkov nielen podľa čistej rýchlosti, ale aj podľa percenta chýb. Ak si zvolíte tú druhú ponúknutú možnosť, v tabuľke s výsledkami budete mať hráčov zoradených od tých s najnižším percentom chýb (čím nižšie percento chýb, tým lepšie umiestnenie). Práve čo najmenšia chybovosť by v začiatkoch písania desiatimi mala byť najdôležitejším kritériom hodnotenia; rýchlosť sa dostaví časom, pri pravidelnom tréningu.

 

19. decembra 2023

Správa manažérov firiem a triednych učiteľov 📇

Zapracovali sme podnety, ktoré sme dostali od jednej z firiem úspešne využívajúcej náš kurz. Zmeny nájdete vo firemnej aj v učiteľskej administrácii. 

 

  • Správca má po novom možnosť presúvať manažéra (resp. učiteľa) do skupín bez toho, aby ho musel odobrať a následne pridať inde. Bez potvrdzovacích e-mailov. Manažér uvidí všetko čo, čo správca, ale nebude mať rovnaké oprávnenia. 
  • Správca má možnosť pridať toho istého manažéra (resp. učiteľa) do viacerých skupín, takže jeden manažér vidí výsledky napríklad 3 tímov (resp. tried), príp. ho z niektorých skupín odobrať. 
  • Po odobratí manažéra (resp. učiteľa) zo všetkých skupín sa jeho rola úplne odstráni. Pre opätovné pridanie je potrebné opäť ho pozvať cez odkaz.

 

10. októbra 2023

Vylepšili sme naše súťaže 🙌

Využívate v triede alebo medzi triedami v škole našu súťaž v písaní všetkými desiatimi? Teraz si ju, rovnako ako kurz, môžete zobraziť v tmavom režime (dark mode). 

 

Okrem toho nám od jednej pani učiteľky prišiel podnet, na základe ktorého sme zmenili zobrazovanie mien vo výsledkoch súťaží. Teraz už pri usporiadaní súťaže v rámci celej školy uvidíte nielen mená žiakov, ale aj to, z ktorej triedy žiak je. 

 

Mimochodom, naše súťaže sú dostupné bez obmedzenia. Aj v prípade, ak nemáte plnú verziu kurzu alebo ak vôbec nemáte vytvorený školský účet, takže do súťaže môžete napríklad prizvať ľudí z iných škôl. Stačí jednoducho vytvoriť súťaž a pozvať do nej hráčov. Viac informácií a odkaz na súťaže nájdete tu: https://www.pisaniehravo.sk/sutaze 

 

sutaze

 

20. septembra 2023

Adaptovaná verzia Písanie Hravo 🔎

Okrem hravosti podporujeme aj inkluzívnosť. Preto sme vytvorili zjednodušenú verziu kurzu.

Adaptovaná verzia je určená pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, najmä s poruchami pozornosti, hyperaktivitou alebo autizmom. Taktiež je vhodná pre nevidiacich a slabozrakých, ale aj pre seniorov.

Viac o adaptovanej verzii: https://www.pisaniehravo.sk/adaptovana-verzia

 

adaptovaná verzia

 

30. augusta 2023

Materiály pre vás v sekcii Súhrnná teória

Viete, že Písanie Hravo obsahuje aj materiály pre učiteľov, ktoré sa nachádzajú v učiteľskej administrácii? Nájdete ich po prihlásení v hornej modrej lište v sekcii Súhrnná teória. Prípravy na hodiny sme urobili za vás, stačí si ich už len rozkliknúť, prípadne vytlačiť.

 

materialy pre ucitelov

 

20. augusta 2023

Pridali sme Rýchle nastavenie 

Na hlavnej stránke vo vašom účte, teda hneď vedľa Hernej mapy, nájdete po novom niekoľko rýchlych nastavení, ktoré môžete prepínať jedným kliknutím. Môžete si tu prepnúť už vyššie spomínaný nočný režim, rozloženie klávesnice alebo vypnúť zvuky v hrách.

PH rychle nastavenie

 

15. augusta 2023

Máme dark mode! 🖤

Nočný režim si už viacerí naši hráči pýtali, teraz sme konečne mali priestor ho zrealizovať. A je to jedna z najlepších fičúriek, aké sme v poslednej dobe nasadili. Ale nebojte sa – stále sme nechali aj denný režim. Vyberte si bielu alebo čiernu, je to na vás.

 

PH dark mode

 

9. augusta 2023

Počet herných dní v rade 🧮

V kurze Písanie Hravo odporúčame trénovať každý deň. Čím viac dní za sebou hráte, tým väčší je váš zápal do hry. Teraz môžete sledovať vašu pravidelnosť v trénovaní a sledovať, ako plamienok postupne narastá. Nenechajte ho vyhasnúť – neprerušte tréning ani jeden deň. Dokážete to?

 

2. augusta 2023

Zobrazovanie chýb po dohraní hry 📇

Vraj sa človek najlepšie poučí z vlastných chýb? Nám dvakrát hovoriť netreba! 

Preto sme vytvorili prehľadnú tabuľku, na ktorej po odohraní niektorých hier uvidíte, aké preklepy či chyby ste v hre urobili. Vďaka tomu budete vedieť, na ktoré písmenko si máte dať väčší pozor, aby ste sa ho naučili správne. Raz a navždy.

V školskej administrácii nájdete štatistiky s písmenkami či slovami, ktoré robia najväčší problém tomu-ktorému žiakovi. V prehľadnej tabuľke uvidíte, za aké písmeno najčastejšie zamieňa to, ktoré má napísať. Vďaka tomu ľahšie odhalíte, v ktorých miestach má žiak problém a na čo sa má pri tréningu zamerať. Taktiež si môžete zobraziť chyby u jednotlivých odohraných hier žiakov. 

 

13. júla 2023

Možnosť pridávať si priateľov 👨‍👩‍👦

Vieme, že ľudia sú tvory súťaživé a skvelé je, že táto súťaživosť zároveň podporuje aj motiváciu. Preto sme do herného účtu Písanie Hravo pridali možnosť pridávania priateľov, ktorí sú taktiež v našom kurze. Navzájom si uvidíte štatistiky a môžete si ich porovnávať a tak sa vzájomne podporovať a zdieľať.

 

Možnosť prihlasovania aj cez Microsoft účet (žiaci) 🖱

Vieme, že nastavenie hesiel či ich obnovenie v prípade zabudnutia ukrajuje zbytočný čas z vašich hodín. Ak v škole využívate školské účty Microsoft, po novom môžete využiť prihlasovanie do Písanie Hravo doslova “na dva kliky”.

 

15. júna 2023

Novinka vo vašom účte – Oznámenia 🔔

Do vášho účtu Písanie Hravo sme pridali malý zvonček. Keď bude svietiť, stačí naň kliknúť a rozbalí sa vám nová správa od nás. Okrem toho tu uvidíte aj archív starších správ. 

Čo sa tu dozviete? Napríklad užitočné tipy a návody od nás alebo info o novinkách v Písanie Hravo. Spoločne oslávime aj míľniky a úspechy na vašej ceste za písaním všetkými desiatimi.

 

Poďte si tieto novinky v Písanie Hravo rovno pozrieť a vyskúšať! 

 

Mohlo by vás zaujímať