Domáca výučba s Písanie Hravo: Ako na to?

od | 13. 03. 2020

Nechajte žiakov učiť sa písať všetkými desiatimi. Písanie Hravo je stavané na domácu výučbu. Je to skutočne jednoduché.

V tomto článku sa dozviete:

  • ako rýchlo začať s domácou výučbou
  • ako na diaľku riadiť postup žiakov
  • ako získať školské licencie

Domáca výučba a ako s ňou rýchlo začať

  1. Vytvoríte si školský účet
  2. Vytvoríte si triedy podľa potreby.
  3. Do každej triedy pridáte žiakov. Najjednoduchšie tak, že zadáte ich e-maily. Príde im pozvánka, prvýkrát sa prihlásia a už môžu písať.
  4. Ak žiaci nemajú e-maily (alebo ich nemáte k dispozícii), nehádžte klávesy do žita. Existuje alternatíva. Pri pridávaní žiakov zvoľte možnosť „Pridať žiakov pomocou kódu“. Žiakom potom odovzdáte dve informácie: aby sa prvýkrát prihlásili na uvedenej adrese a aby tam použili unikátny kód ich triedy.
Video-návod: Ako si jednoducho môžete vyskúšať výučbu so žiakmi (pre učiteľov)

To je všetko. Akonáhle sa žiaci prihlásia, môžu hneď začať písať. Vy uvidíte v učiteľskej administrácii, kto sa už prihlásil. A nielen to, ale k tomu sa dostaneme hneď v ďalšej časti.

Výsledky žiakov v triede.

Ako na diaľku riadiť postup žiakov

Predovšetkým, aby ste mohli niečo riadiť, musíte mať prehľad. Napriek tomu, že je to domáca výučba a žiaci hrajú doma, vy uvidíte všetky ich výsledky vo vašej školskej administrácii (viď predchádzajúci obrázok).

Údaje pri každom žiakovi si navyše môžete rozkliknúť a uvidíte aj jeho jednotlivé hry, v akých dňoch hral atď.

Časť podrobných štatistík každého žiaka.

Takže prehľad máte. A ako žiakov najlepšie zaúkolovať?

Naše štatistiky hovoria, že priemerná doba hrania, ktorú potrebovali naši absolventi na dosiahnutie poslednej úrovne, je zhruba 10 hodín. To vôbec nie je veľa. Presnejšie povedané, je to 30×20 minút, teda stačí hrať v priemere 20 minút denne po dobu 30 dní. A to žiaci pri domácej výučbe zvládnu omnoho ľahšie, ako keby sa to učili v škole raz za týždeň na hodine.

Niektorí žiaci budú postupovať rýchlo, iní budú niekde na chvoste triedneho rebríčka. Preto odporúčame nastaviť si so žiakmi aj priebežné ciele, ideálne zvládnuť X úrovní za týždeň (X si stanovte sami, aby to dobre vychádzalo). Samozrejme im môžete zdôrazniť, že si to každý týždeň skontrolujete.

Ako získať školské licencie

Na stránke s cenníkom si môžete urobiť predstavu, koľko licencií a za akú cenu si môžete zaobstarať a zároveň nás tu aj rovno kontaktovať. Prípadne nám napíšte na info@pisaniehravo.sk alebo zavolajte nášmu Lukášovi na +420 776 159 272.

Tak poďte na to!

Vytvorte si účet (ak ešte nemáte)

Mohlo by vás zaujímať

Novomesačné predsavzatie

Novomesačné predsavzatie

Začína september. Tri štvrtiny roka už máme za sebou a pritom sa zdá, ako keby začal iba včera. Pamätáte si ešte na svoje predsavzatia? Ako ste na tom? Darí sa vám ich plniť alebo spolu s tými minuloročnými čakajú na ďalší január? Novoročné predsavzatia sú ťažké....