8 dôvodov, prečo deťom na Vianoce darovať kurz strojopisu

od | 12. 12. 2017

Ako rodičia možno premýšľate nad tým, čím svojej dcére alebo synovi urobiť radosť pod stromčekom. Bábiky, stavebnice alebo plyšové hračky už ich nechávajú chladnými a vy stále márne dumáte nad tým, čo školákom na Vianoce zaobstarať. Máme pre vás skvelý tip – kurz strojopisu. Darujte im kurz Písanie Hravo!

Prečo deťom darovať kurz Písanie Hravo?

1. Naučia sa písať všetkými desiatimi

Vedieť písať všetkými desiatimi je v dnešnom svete nutnosťou, preto by túto schopnosť mali mať aj vaše deti. Iba tak môžu obstáť v konkurencii spolužiakov, ktorým prsty po klávesnici kmitajú jedna radosť.

2. Ušetria čas

Písanie úloh, seminárnych prác alebo tvorenie prezentácií do školy už pre nich nebude také náročné, a to hlavne časovo. Budú sa tak môcť venovať záľubám, na ktoré im už – najmä s nástupom na strednú školu – nezostáva toľko času. Žiadny rodič predsa nechce, aby jeho dieťa trávilo za obrazovkou počítača celý deň, alebo áno?

3. Desať minút denne stačí

Veľkou výhodou Písania Hravo je, že stačí trénovať 10 minút denne. Učiť sa písať všetkými desiatimi niekoľko hodín za deň aj tak nemá zmysel, pretože si svalová pamäť nedokáže zapamätať väčšie množstvo nových vecí naraz. Niekoľko minút denne si nájde každé dieťa a navyše môže trénovať kedykoľvek bude chcieť.

4. Písanie ich bude baviť

Pokiaľ sa bojíte, že vás váš školák s kurzom strojopisu vyženie, hoďte svoje obavy za hlavu. Písanie Hravo je totiž zložené z jednotlivých úrovní, v ktorých bude musieť váš školák formou rôznych hier plniť úlohy tak, aby bol v písaní čo najlepší.

5. Urobia niečo pre svoje zdravie

Písaním všetkými desiatimi sa deti naučia mať na klávesnici dobre rozložené prsty a správne položené zápästie. Tým, že sa naučia písať všetkými desiatimi, vyhnú sa neustálemu kmitaniu očí z klávesnice na obrazovku, čo pomôže aj ich chrbtici. Školáci budú pri počítači sedieť rovno a nebudú chrbát zaťažovať nezdravým držaním tela. Okrem rúk a chrbta si ale oddýchnu aj oči, ktoré sa neustálym pozeraním z klávesnice na obrazovku a zase späť unavujú a zbytočne zaťažujú.

6. Budú prekonávať prekážky

Jedno známe slovenské príslovie hovorí, že nikto učený z neba nespadol – a to platí aj v Písaní Hravo. Prostredníctvom zábavných hier budú vaše deti prekonávať samé seba. Za každú dobre odohranú hru navyše získavajú hviezdičky, ktoré ich motivujú k lepším a lepším výsledkom.

Tip: Ak máte doma školákov dvoch, kúpte darčekový poukaz každému z nich. Spoločne sa tak môžu prekonávať v tom, kto je v písaní všetkými desiatimi lepší a vzájomne sa motivovať. Správna motivácia je totiž potrebná!

7. Kurz strojopisu naučí disciplíne

Tým, že budú deti trénovať v Písanie Hravo pravidelne, naučia sa aj disciplíne. Budú skrátka vedieť, že ak chcú byť v niečom lepší, musia pravidelne trénovať. A to platí nielen pre kurz strojopisu, ale aj mimo neho. Učiť sa písať všetkými desiatimi môžu kdekoľvek a kedykoľvek, a to aj po dokončení Písania Hravo.

8. Veľké plus do budúcnosti

Akonáhle deti jednotlivé úrovne v kurze pokoria, dostanú po absolvovaní kurzu certifikát, ktorý si v budúcnosti môžu priložiť do životopisu. Verte alebo nie, aj zdanlivá maličkosť môže rozhodnúť o tom, či vysnívané zamestnanie získa vaše dieťa, alebo napríklad jeho spolužiak, ktorý certifikát k životopisu priloží.

Myslite preto na budúcnosť svojich detí už teraz a verte, že týmto darčekom pod stromčekom rozhodne chybu neurobíte! Poukaz navyše môžete objednať z pohodlia domova online, tak na čo ešte čakáte?

Mohlo by vás zaujímať

Klávesy: Ctrl a Alt

Klávesy: Ctrl a Alt

Ovládacie klávesy Ctrl a Alt dokážu neuveriteľne zjednodušiť život. Poďte sa pozrieť na to, aký je správny prstoklad a čo všetko tieto klávesy vedia. Ctrl alebo Control Ctrl patrí medzi ovládacie klávesy. Znamená to, že sám o sebe len veľmi zriedka vykoná nejakú...

Novomesačné predsavzatie

Novomesačné predsavzatie

Začína september. Tri štvrtiny roka už máme za sebou a pritom sa zdá, ako keby začal iba včera. Pamätáte si ešte na svoje predsavzatia? Ako ste na tom? Darí sa vám ich plniť alebo spolu s tými minuloročnými čakajú na ďalší január? Novoročné predsavzatia sú ťažké....

Prstoklad na klávesnici: prežitok alebo nutnosť?

Prstoklad na klávesnici: prežitok alebo nutnosť?

V dnešnej dobe sa už ťažko zaobídeme bez používania počítača, internetu a ďalších moderných technológií. Aby nám život uľahčovali, a nie strpčovali, je dobré vedieť ich správne používať. A častokrát je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať. Napríklad taká počítačová...