10 tipov na vianočné online darčeky pre každého

od | 05. 12. 2017

Vianoce sa blížia nezadržateľným tempom a spolu s nimi nás čakajú aj nekonečné rady v obchodoch pri zháňaní darčekov pre našich blízkych. Pokiaľ ešte stále váhate nad tým, čo komu zaobstarať pod stromček, poradíme vám, ako sa vyhnúť tlačeniciam v obchodných centrách a ako nakúpiť darčeky z pohodlia domova. Máme pre vás 10 tipov na vianočné online darčeky, ktorými rozhodne nič nepokazíte a zároveň všetko zaobstaráte takmer rýchlosťou blesku. Tak poďme na to!

Čo pod stromčekom prekvapí? Vianočné online darčeky!

1. Písanie Hravo

Písanie všetkými desiatimi je v dnešnej spoločnosti už takmer nutnosťou, ktorá vám môže reálne pomôcť napríklad pri získaní novej práce, študentom zasa uľahčí čas pri písaní seminárnych prác. Pokiaľ vás ani tieto dôvody nepresvedčia, prečítajte si článok o tom, prečo je ešte dobré vedieť písať všetkými desiatimi prstami. Vedeli ste napríklad, že tým prospejete svojmu zdraviu a ušetríte až hodinu času denne? Poukaz na kurz písania všetkými desiatimi kupujte priamo na webe Písanie Hravo.

2. Online kurzy

Máte okolo seba niekoho, kto sa rád vzdeláva, ale stále nie a nie sa k tomu dokopať? Zakúpte mu online kurz, v ktorom sa naučí perfektne anglicky, prenikne do myslenia obchodníkov a psychológie alebo sa naučí základy grafiky – a to aj napriek tomu, že o tom doteraz len sníval. Poriadnu ponuku online kurzov nájdete napríklad na Seduo.sk alebo na VimVic.sk.

3. Legentas.com

Písanie všetkými desiatimi už máte v malíčku, ale s čítaním e-mailov, kníh alebo učebníc strácate veľa času? Práve pre niekoho takého je ideálny kurz Legentas.com, s ktorým sa naučí čítať až 2x rýchlejšie. A to ako v slovenčine, ale aj v angličtine, češtine, ruštine, španielčine, nemčine alebo dokonca aj indonézčine. Ušetrí tak veľa času a môže sa venovať zábavnejším aktivitám.

4. E-Booky

Poznáte niekoho, komu praská domáca knižnica vo švíkoch a bojíte sa, že by sa mu tam ďalšia kniha už nezmestila? Skvelou alternatívou sú e-booky, ktoré môže mať vášnivý čitateľ vždy po ruke, a to aj bez toho, aby so sebou musel nosiť celú knižnicu. Do elektronickej čítačky kníh alebo do počítača sa ich mu totiž zmestí niekoľko desiatok alebo dokonca aj stoviek. Širokú ponuku elektronických kníh nájdete napríklad na Alza.sk alebo na Grada.sk.

5. Audioknihy

Ideálny vianočný online darček pre všetkých čitateľov – nečitateľov, ktorí by si síce niečo radi prečítali, ale buď na to nemajú čas alebo im skrátka čítanie neprirástlo k srdcu. Audioknihy, ktoré kúpite napríklad cez e-shop Martinus.sk, sa dajú počúvať napríklad pri práci na počítači, pečení vianočných cukroviniek alebo pri cestovaní autom.

6. Filmy, seriály a hudba

Čitateľov vo svojom okolí nemáte, ale zato poznáte milovníka filmov? Predplaťte mu videotéku, kde bude môcť sledovať aj tie najnovšie filmy úplne legálne. Na videotékach – ako je napríklad O2 TV, VOYO alebo Alza, nájde stovky filmov, a to či už v slovenčine alebo v angličtine, ktoré môže hltať z pohodlia domova. A nemusí si k tomu zaobstarať ani televíziu.

Rovnako existuje možnosť predplatného aj pre hudobných nadšencov, ktorí môžu napríklad prostredníctvom Spotify počúvať milióny piesní alebo novo vydaných albumov a tvoriť si vlastné playlisty obľúbených songov.

7. Workshopy

Každý z času na čas potrebuje nakopnúť a ujasniť si, kam sa jeho život uberá. So stanovením cieľov pomáha mnohým ľuďom osobný kouč, ktorý môže byť stále po ruke aj napriek tomu, že človek odletí napríklad na druhý koniec sveta.

Pokiaľ máte vo svojom okolí niekoho, kto potrebuje zlepšiť vzťahy s ostatnými, naučiť sa potláčať negatívne emócie a naopak vyzdvihnúť tie pozitívne, alebo jednoducho len potrebuje naviesť správnym smerom, môžete mu kúpiť napríklad workshop od Jirka Martisek. Jirka organizuje workshopy pravidelne, a buď v Brne alebo v Prahe, ale ponúka aj individuálne konzultácie. Ďalšie kurzy si môžete vybrať napríklad na Naučmese.cz a pokiaľ neviete, aký by bol ten najlepší, kúpte radšej darčekový poukaz.   

Vianoce ako stvorené pre dobré skutky

8. Ježiškove vnúčatá

Dobré skutky by sa mali robiť po celý rok, ale najmä Vianoce sú na to ako stvorené. Projekt Ježiškove vnúčatá, ktorý funguje pod záštitou Českého rozhlasu, umožňuje splniť priania starým a osamelým ľuďom v hospicoch a domovoch pre seniorov. Babičkám a deduškom môžete splniť priania, a to buď v podobe darčeka alebo zážitku – a tie im potom môžete dokonca aj sami odovzdať. Ak sa necítite na to, aby ste kúpili darček sami, môžete na niektoré drahšie priania – ako elektrický invalidný vozík, notebook alebo špeciálny matrac – prispieť aj na Slevomate.

9. Skutočný darček

Na podobnom princípe ako Ježiškove vnúčatá funguje aj Skutočný darček. Prostredníctvom tohto projektu, ktorý spravuje Človek v núdzi, darujete napríklad kozu, dvadsať kurčiat, mesiac doučovania alebo školské pomôcky pre deti v Afrike a Ázii, ktoré si ich nemôžu dovoliť. Darček si vyberiete podľa toho, akú čiastku chcete alebo môžete prispieť.

10. Nocleženka

Zimné mesiace sú pre ľudí bez domova často krízové. Zakúpením NOCLEŽENKY umožníte konkrétnemu človeku, aby mohol vďaka vám prespať v nocľahárni Armády spásy. Okrem toho dostane teplé jedlo a možnosť sa osprchovať. Rovnako ako pri predchádzajúcich projektoch môžete prispieť akoukoľvek čiastkou podľa vašich finančných možností. Aj malý príspevok totiž pre týchto ľudí znamená skutočne veľa. A ten dobrý pocit za to stojí, nemyslíte?

Krásne Vianoce praje tím Písanie Hravo 🙂

Mohlo by vás zaujímať

Ako sa píše znak delenia ÷ ? Článok s precvičením!

Ako sa píše znak delenia ÷ ? Článok s precvičením!

Rovnako ako pri znaku krát, aj tu existuje spôsob, ako sa symbolu pre delenie vyhnúť. Je možné použiť lomku a je to. Ale čo keď naozaj potrebujete použiť znak delenia? Kde sa na klávesnici hľadá? Znak delenia na PC Rovnako ako pri ostatných znakoch, si aj tentokrát...