Najčastejšie výhovorky, prečo sa nenaučiť písanie všetkými desiatimi

od | 07. 03. 2022

Väčšina ľudí vie, že písanie všetkými desiatimi je oveľa lepšie ako písať všetkými dvoma alebo všetkými štyrmi. Napriek tomu mnoho z nich toto rozhodnutie odkladá a nachádza výhovorky, prečo sa to nenaučiť teraz a radšej to odložiť na neskôr. Pokiaľ nejakú výhovorku potrebujete, rozhodli sme sa vám pomôcť a zostavili sme zoznam tých najbežnejších. Stačí si vybrať, ktorá sa vám hodí najlepšie.

👉 … nemám na to čas.

Zakaždým, keď na klávesnici píšete menej ako všetkými desiatimi, strácate čas. A to, navyše, úplne zbytočne. Čím skôr sa naučíte písať všetkými desiatimi, tým viac času získate. Priemerný čas potrebný na prechod celým kurzom je 10 hodín a ľudia sa počas tej doby naučia písať až 2x rýchlejšie (táto rýchlosť sa navyše potom s pribúdajúcou praxou ešte zvyšuje.)

20 hodín pomalého písania = 10 hodín kurzu + 10 hodín rýchleho písania

Pri profesiách, keď veľa času píšete na počítači, máte svoju časovú investíciu späť počas dvoch pracovných dní.

👉 … mám deti a nemám na to teraz čas.

Deti sú najväčšou radosťou života, ale vyžadujú veľa energie a času. Odkladáte veľa vecí, pokým deti nebudú väčšie a vy budete mať viac času?

Lenže deti sa učia pozorovaním a odkukávaním. Deti, ktoré u svojich rodičov vidia, že investujú do svojho vzdelávania, potom samé hľadajú cesty k tomu, ako sa zlepšovať a ďalej vzdelávať. Deti neučíme tým, čo im hovoríme, ale tým, že im ideme príkladom.

Děti, které neměly důvod se nenaučit psát všemi deseti.

👉 … nedokážem sa kurzu venovať naplno.

Naučiť sa správny prstoklad nevyžaduje viac ako pár minút denne. Pri dvadsiatich minútach denne sa správny prstoklad naučíte za mesiac. Dokonca ani nepotrebujete 20 minút v jednom celku, ale môžete si vždy vo voľnej chvíli zahrať len zopár hier.

👉 … neviem, či pri tom vydržím.

Uprostred každého kola nájdete tipy, ako pracovať efektívne a ako si vybudovať zvyk, aby ste pri kurze skutočne vydržali, pokým klávesnicu nezvládnete.

Kalendár umiestnený v aplikácii taktiež motivuje k tomu, aby ste sa ku kurzu vrátili každý deň aspoň na chvíľu. A pokiaľ radi podnikáte aktivity spoločne s rodinou či s priateľmi, môžete sa prepojiť pomocou facebooku a spoločne sa podporovať v úspešnom dokončení.

Proč se to nenaučit společně.

👉 … neviem, či sa mi kurz bude páčiť.

Dávame 100 % garanciu na vrátenie peňazí, pokiaľ si to počas prvých siedmich dní rozmyslíte alebo sa vám kurz nebude páčiť. Nič neriskujete.

👉 … ide o celkom dosť peňazí.

V súčasnosti je Písanie Hravo jediná aplikácia, pomocou ktorej sa naučíte písať všetkými desiatimi hrou, ktorá vás naozaj bude baviť. Navyše, vďaka ušetrenému času získate svoju investíciu veľmi rýchlo naspäť.

Proč se nenaučit psát všemi deseti.

Predpokladajme, že si svoj času ceníte na 28 € za hodinu. Keď budete písať dvakrát rýchlejšie, text, ktorý by vám pôvodne zabral 8 hodín, napíšete za 4 hodiny. Pri 28 € za hodinu sa vám investícia môže vrátiť už počas prvého pracovného dňa. Pokiaľ máte inú hodinovú mzdu, môžete si to analogicky prepočítať.

Pre koho Písanie Hravo NIE JE

Kurz písania všetkými desiatimi skutočne nie je vhodný pre všetkých. Nehodí sa pre tých, ktorí:

  • sa nezaujímajú o efektivitu práce,
  • nevadí im, že ich čas mizne zbytočne,
  • sa nechcú premáhať, aby sa niečo naučili,
  • nemajú záujem sa zlepšovať,
  • majú radosť z toho, že môžu znova a znova hľadať jednotlivé písmenká na klávesnici.

Pokiaľ ste sa nenašli ani v jednej skupine a ani jedna výhovorka na vás nezapôsobila, radi vás privítame v našom kurze.

Prajeme vám kopec zábavy počas kurzu a nech ušetrený čas venujete tomu, čo vás skutočne baví a napĺňa.

Mohlo by vás zaujímať

Ako sa píše ampersand & ? Článok s precvičením!

Ako sa píše ampersand & ? Článok s precvičením!

Ampersand je úsmevné slovo reprezentujúce spojku "a" alebo "et" (latinské a). V slovenčine sa mu častokrát hovorilo obchodné A. Prečo a ako ho napísať, vám prezradíme v tomto článku. Ampersand znak na PC V prvom rade si treba dať pozor na to, akú máte klávesnicu, a to...

Ako v Písanie Hravo usporiadať súťaž

Ako v Písanie Hravo usporiadať súťaž

Teraz môžete nechať žiakov alebo zamestnancov súťažiť medzi sebou. Súťaží sa v štandardnom odpise textu. Ukážeme si, ako súťaž usporiadať a nastaviť tak, aby presne zodpovedala tomu, čo potrebujete. V tomto článku pre jednoduchosť používame školskú terminológiu (žiak,...