Tipy na darčeky na Vianoce na poslednú chvíľu od tímu Písanie Hravo

od | 19. 12. 2020

Niekedy to jednoducho nevyjde a vy potrebujete zohnať darčeky na Vianoce, ktoré môžete vyzdvihnúť najlepšie ihneď. Máme pre vás pár tipov od členov tímu Písanie Hravo, ktoré môžete objednať online a máte ich hneď k dispozícii.

Online kurz Písanie Hravo

Predsa ste si nemysleli, že dáme na prvé miesto niečo iné :)).

Vedieť písať všetkými desiatimi vám ušetrí aj hodinu času denne a túto zručnosť využijete pri vybavovaní e-mailov v práci, v škole pri písaní seminárnych prác aj pri osobnej písomnej komunikácii. Ako konkrétne vám písanie všetkými desiatimi pomôže v každodennom živote, sa dozviete aj v článku 10 dôvodov, prečo písať všetkými desiatimi. Výhodou kurzu Písanie Hravo je, že výučba vás bude baviť, pretože sme ho pripravili ako jednu veľkú hru, ktorá rozhýbe vaše prsty.

Darčekový poukaz Písanie Hravo môžete mať už v priebehu niekoľkých minút. Po dokončení objednávky a zaplatení vám ho pošleme priamo do e-mailu, odkiaľ si ho môžete stiahnuť ako PDF.

Darčeky na Vianoce – darčekový poukaz Písanie Hravo

Okrem toho, z každého zakúpeného kurzu (vrátane poukazov) v decembri a v januári poputuje 50 Kč do TyfloCentra Olomouc, o.p.s.! Urobte radosť sebe či niekomu ďalšiemu a podporte 13 nevidiacich v získaní stabilnej práce.

Vzdelávanie a zamestnávanie osôb so zrakovým postihnutím je dôležitým pilierom našej filozofie. Udržať pracovné miesta, ďalej sa rozvíjať, mať zákazky a náplň práce pre týchto zamestnancov aj v tejto neľahkej dobe je pre nás prioritou. Vďaka podpore sa budeme môcť rozvíjať, ponúknuť nové možnosti a byť tak zase o krok ďalej pred konkurenciou.

Tomáš Helísek, Tyflocentrum Olomouc

Čítanie, hranie aj počúvanie

Podľa záujmov obdarovaného môžete pre neho zaobstarať kredit na rôzne online služby ako je Audiotéka alebo Audiolibrix, Steam (hry) alebo e-booky. (Poli)

Rozhodne akékoľvek knižky od Jan Melvil Publishing, či už klasické papierové alebo e-booky. S ich knihami nikdy nešliapnete vedľa. (Jirka)

Milujem doskové a spoločenské hry, ktorých je nepreberné množstvo. S ich výberom vám radi pomôžu v špecializovaných herných obchodoch (títo ľudia tým naozaj žijú a majú všetko osobne vyskúšané). Medzi moje najobľúbenejšie hry patria Mars: Teraformace, Exploiding Kittnes, Tabu (pôvodná verzia sa už nedá zohnať, asi pred rokom vyšla nová, ale tú nemám vyskúšanú), Kamionem po Evropě, ale nedám dopustiť ani na klasiku ako je Scrabble či tradičné karty. (Anička)

Predplatné všetkého druhu

Fajn vianočný darček je rôzne predplatné, či už papierového časopisu, ktorý bude chodiť poštou, alebo jeho online verzia. Poprípade aj novín či rôznych spravodajských portálov s prémiovým plateným obsahom.

Pre fanúšikov filmov a seriálov predplatné na niektorú zo streamovacích služieb (Netflix, HBO Go...).

A pre kávomilov sa dá zakúpiť v DoubleShote kávové predplatné na celý rok. (Evča)

Pokiaľ trváte na ponožkách, aj tie sa dnes dajú predplatiť! Pozrite sa do Ponožkovíc, na Ponožkožrúty alebo V páre, vďaka ktorým vám (čisté) ponožky už nikdy nedôjdu. (Anička)

Naučiť sa niečo nové

Ilustračné foto – Skillshare

Za mňa určite kurzy všetkého druhu. Môžu byť edukatívne, rozvojové, ručné… Mám rada kurzy na Naučmese.cz, pretože je to fajn komunita a je tam naozaj pestrá ponuka. A samozrejme, majú aj poukazy.

Veľa sa toho dá naučiť aj v online kurzoch, či už to bude výučba jazykov, kurz Excelu alebo soft skills. Pozrite sa na najznámejšie české portály Seduo.sk a VímVíc.cz alebo na zahraničné Coursera, Udemy alebo Skillshare. (Anička)

Do balíčka na Písanie Hravo by sa mohol hodiť aj kurz Legentas.com, s ktorým sa naučíte čítať až dvakrát rýchlejšie. A to ako v slovenčine, ale aj v angličtine, češtine, ruštine, španielčine, nemčine alebo dokonca aj indonézčine. Ušetrí tak veľa času a môže sa venovať zábavnejším aktivitám. (Pavlína)

Dobročinné projekty

Rád prispievam na dobročinné projekty a myslím si, že aj to môže byť pekný darček. Konkrétne napríklad na Nocleženky od Armády spásy, ktoré zaistia ľuďom bez domova noc v teple. Alebo na The Ocean Cleanup, čo je megaprojekt, ktorý si nedáva za cieľ nič menšie, než zbaviť všetky rieky a more plastov (a darí sa im to!). Ale pokojne darujte niečo úplne iné, čo je blízke vám. Cez rôzne iniciatívy a spolky môžete podporiť seniorov, deti, lekárov, zvieratká, klímu, profesionálne médiá… Veľa rôznorodých projektov nájdete aj na platforme Donio, kde si sem tam tiež nejaký ulovím. Ešte podporujem Dobroty s príbehom. Majú za sebou silný príbeh a hlavne množstvo dobrôt! (Lukáš)

Darčeky na Vianoce nielen pre vodičov či športovcov

Osobne môžem odporučiť školu šmyku v Moste (sú tam fakt dobrí) a ponúkajú aj darčekové poukazy. Jednak je to zážitok na celý život a zároveň užitočná skúsenosť, ktorú by mal mať každý šofér. (Lukáš)

Špeciálny tip odo mňa je pre firmy, ktoré môžu svojich zamestnancov okrem online kurzu Písania Hravo pre firmy potešiť aj Multišport kartičkou. (Poli)

Rada podporujem miestnu výrobu a lokálne suroviny. Výrobok alebo poukaz na produkty z takého obchodu určite potešia obdarovaného a zároveň podporia predajcu. (Pája)

Nie je dôležité, čo je pod stromčekom, ale s kým pri ňom ste. ❤️

Krásne a pokojné Vianoce a hravý nový rok vám praje tím Písanie Hravo :))

Mohlo by vás zaujímať

Ako sa píše libra? Článok s precvičením

Ako sa píše libra? Článok s precvičením

Potrebujete pridať libra znak do svojho textu? Nechce sa vám uvádzať nepekné GBP? V článku nájdete nielen návod, ako na to, ale aj možnosť ihneď si to precvičiť. Zvedavci sa na konci dozvedia, ako sa libra stala librou. Znak libra na PC Pokiaľ máte slovenskú...

Novoročná výzva 2022: ako to prebehlo

Novoročná výzva 2022: ako to prebehlo

Od 3. januára do 3. februára sme vyhlásili druhý ročník novoročnej výzvy. Naším cieľom bolo dať ľuďom impulz, aby sa naučili písať všetkými desiatimi práve teraz a aby začali nový rok so zručnosťou, ktorá im dokáže ušetriť hodiny času. Ako teda táto výzva dopadla?...